Izložba otvorena do 30. marta u Domu Vojske Srbije 🖼️

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević danas je u Domu Vojske Srbije u Beogradu otvorio izložbu Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda, povodom 220. godišnjice početka Prvog srpskog ustanka.

Na početku, ministar Vučević je Domu Vojske Srbije i svim zaposlenima čestitao na nedavno dodeljenom Sretenjskom ordenu. Zatim je govorio o značaju borbe za slobodu i državnost:

Borba je nekada vojna, nekada ratnička, politička, društvena, uvek odbrambena što se tiče naše države i našeg naroda. I ona je neprekidna. Kad god smo gasili taj plamen borbe, mi smo lutali u mraku neistine, laži, obmane. Mi smo gubili vezu sa nama samima.

IZVOR: YT / Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Prisutnima se obratio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, istakavši da borba za srpski narod predstavlja čitavu istoriju:

Za naš narod, tema ove izložbe nije jedan period istorije. Nije neka epoha ili istorijski trenutak. Za naš srpski narod ovo je čitava istorija. Boriti se za slobodu za nas znači boriti se za državu, jer za nas Srbe, provereno, istorijski i empirijski dokazano, nema slobode ako nema države.

IZVOR: YT / Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Na otvaranju izložbe govorili su i autori: vajar Zoran Ivanović i akademski slikar Nebojša Đuranović. Među gostima na otvaranju izložbe bili su ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministri bez portfelja Novica Tončev i Đorđe Milićević.

Izložba će biti otvorena do 30. marta.

Autor: redportal.rs