Izložba otvorena do 19. maja 🗓️

Nova tematska izložba Otisak vremena Lane Vasiljević i Marije Ćalić biće otvorena u petak 29. marta u 19 časova u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu. Kustoskinja izložbe je Milica Josimov.

Izložba Otisak vremena u Muzeju afričke umetnosti predstavlja odabrane radove dve savremene umetnice – Lane Vasiljević i Marije Ćalić. Kroz intenzivne procese istraživanja, introspekcije i preispitivanja sopstvenih sećanja na Afriku, umetnice stvaraju intimne, lične otiske u formi prezentovanih radova. Imajući u vidu da važan aspekt rada Muzeja afričke umetnosti čini naklonjenost savremenoj umetničkoj praksi – kako umetnika s afričkog kontinenta, tako i domaćih umetnika koji svojim radovima referišu na temu Afrike – ova izložba još jedna je u nizu onih kojima se muzejski prostor otvara za promišljanja i dijaloge ovdašnjih autora s prostorima afričkog kontinenta.

Foto: Marina Lučić/MAU Promo

Izložba je zasnovana na istraživanju arhiva, odnosno sećanja koja su i lična i institucionalna. I u jednom i u drugom opusu, autorke nas kao posmatrače pozivaju da pomeramo uglove gledanja, da ulazimo/izlazimo iz različitih okvira i nametnutih ramova, te da u tom procesusaučestvovanja stvorimo sopstvene utiske i otiske.

Izložbu, koja je otvorena do 19. maja, prate stručna i autorska vođenja i radionice za najmlađe posetioce koji se održavaju svake nedelje u 11 časova.

Više informacija na: https://mau.rs/cp/

Autor: redportal.rs