Stručnjaci kažu da prosečan plod pomorandže sadrži čak 93% preporučene dnevne količine vitamina C koju treba da unesemo u organizam. Zahvaljući tom antioksidansu, ojačaćemo svoj imunološki sistem - vitamin C stimuliše nastanak i poboljšava rad belih krvnih zrnaca, uključujući i one koji organizam brane od virusa i bakterija.
Veruje se da je obrok prvi put stekao popularnost tokom ratnih godina u Britaniji dok su kuvari i porodice tražili način da razbiju monotoniju ratnih troškova.
Kako spremiti čips od pomorandže:
Zagrejte rernu na 175 stupnjeva, a na pleh položite rešetku. Dve veće pomorandže nareži na kolutove debljine 3-4 mm. Budite pažljivi i strpljivi kako bi svi kolutovi bili lepog i jednakog oblika i debljine. Poređajte kolutove pomorandže na rešetku u jednom sloju i sušite do 4 sata, sve dok ne postanu hrskave. Ohladite i odložite u posude, ili odmah uživajte u ovoj zdravoj poslastici.
Autor: redportal.rs