Evo kako do ravnog stomaka

Svi znamo da su jaja jedna od najboljih opcija za doručak, ali postoje ljudi koji ih ne vole ili koji jednostavno žele promenu. Naduven stomak ujutru je česta pojava koja može da remeti funkcionisanje tokom celog dana. Ako vas muči ovaj problem, bilo bi idealno da u svoj doručak uključite jednu namirnicu, savetuju nutricionisti, prenosi magazin.novosti.rs.

Reč je o bananama, koje možete da jedete čak i ako imate osetljiv stomak. Ovo voće ima nizak sadržaj fermentabilnih oligosaharida, disaharida, monosaharida, poliola, što znači da neće uznemiriti stomak. Odlične su za varenje, imaju puno vlakana koja pomažu kod zatvora. Osim toga, banane mogu dugo da vas drže sitim, zbog čega u toku dana nećete imati potrebu za grickanjem između obroka.

Banane su pune kalijuma koji pomaže u smanjenju nadimanja. Nutricionisti za She Finds objašnjavaju da kalijum takođe pomaže u kontroli natrijuma, što smanjuje zadržavanje vode. Uz to imaju i vitamin B6 koji podržava zdravlje probave. Zbog toga su banane odličan izbor ujutru jer će olakšati naduvenost stomaka.

Banane možete da jedete i uz ovsenu kašu. Nutricionisti savetuju da je najbolje da jedete jednu ili dve banane dnevno. U suprotnom, ukoliko jedete previše banana, povećavate šanse da se ugojite brže jer ovo voće sadrži šećer.

Autor: magazin.novosti.rs