Ovo nije prvi put da je porodica Vesić napadnuta

U porodično dvorište familije Vesić iz Klokota komšije Albanci danas su u nedelju popodne zapaljivu napravu usled čega im je izgoreo veći deo rastinja na imanju.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, tek pukom srećom, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive LJubomir i Olga sa ćerkom Stanijom, a prilikom napada ćerki su upućene i uvrede na albanskom.

- Ovo nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti različitih provokacija, pritisaka i pretnji, ali je ovo prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osećaju posebnu zabrinutost. Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje- ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je ovo na žalost još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom.

Autor: Novosti

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju

#Kosovo i Metohija

#napad