Ovo joj nije prvi put da je pijana sela za volan 😡

Učiteljica drugog razreda u severnoj Kaliforniji uhapšena je zbog optužbi da je vozila na posao pod dejstvom alkohola i pijana držala čas, javlja CBS News.

Kancelarija šerifa okruga Sater saopštila je da su u ponedeljak ujutro dobili izveštaj da je član osoblja u osnovnoj školi Nuestro u Lajv Ouku izgleda bio pod uticajem alkohola.

Ubrzo su se u školi pojavili policajci koji su naišli na 57-godišnju Vendi Manson Svorc, koja je bila usred predavanja u drugom razredu. Primetili su znake i simptome da je bila pijana.

Video snimak otkriva da se Munson-Svorc vozila u školu, a policajci su rekli da je pala na alko-testu.

Ona je uhapšena i suočava se sa konkretnim optužbama za vožnju u pijanom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,08 odsto ili više, vožnju u pijanom stanju s alkoholom i/ili drogom i zlostavljanje dece sa mogućnošću nanošenja teških telesnih povreda.

Porodicama osnovne škole Nuestro poslato je pismo o incidentu.

- Iako smo ograničeni u onome što možemo da podelimo jer je ovo i kadrovsko pitanje i pitanje koje istražuju organi za sprovođenje zakona, ono što možemo da potvrdimo je da će u učionici do daljnjeg raditi dugoročna zamena - napisao je nadzornik dr. Baldžinder Dilon, kako piše Telegraf.rs.

Ogorčeni roditelji su svoja pitanja i brige uputili direktno školi. "Direktor mi je rekao da je pet godina bila trezna", rekao je Trevis Rid.

- Da li je to tačno ili ne, ne znam, ali sam takođe čuo da je nedavno hapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola - rekao je on.

Vlasti su potvrdile za CBS13 da je Mansonova ranije hapšena zbog alkohola, ali trenutno nisu mogli da daju detalje.

Šerifova kancelarija navodi da su, dva sata nakon što su je policajci prvi put kontaktirali, otkrili da je nivo alkohola u krvi učiteljice i dalje dvostruko veći od zakonske granice.

- Mislim da kao nastavnik verujem da će moja deca kada idu u školu biti među tim nastavnicima i da to treba da rade, kao što učitelj veruje meni, ja sam na ulici, štitim i služim - rekao je zamenik šerifa Skot Smolvud.

Lajv Ouk je zajednica u okrugu Sater oko 0 kilometara severno od Sakramenta u Kaliforniji.

Autor: Telegraf.rs