Ulaz na sve programe je slobodan. 🎫

33. po redu Međunarodna tribina kompozitora održava se od 3. do 8. oktobra 2024. godine. Tradicionalno se, tokom Tribine kompozitora, dodeljuju nagrade Udruženja kompozitora. Na svečanom otvaranju Festivala u četvrtak, 3. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine od 20.00 biće dodeljeno najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno izvedeno delo u prethodnoj godini, nagrada Stevan Mokranjac, kompozitoru Vladimiru Koraću za delo Voda za harmoniku i elektroniku.

Svečanom uručenju će prethoditi Tribina u Tribini o nagrađenom delu, koju će voditi muzikološkinja Ksenija Stevanović, u Muzičkoj galeriji Kolarca sa početkom u 18.30.

Dodela Nagrade koja nosi ime Aleksandra Pavlovića, jednog od najistaknutijih pregalaca u promociji savremenog srpskog stvaralaštva, violiniste, kamernog muzičara, dirigenta i pedagoga, dodeljuje se pojedincima i ansamblima za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu. U petak, 4. oktobra u 20:00 u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra biće održana svečana dodela nagrade Aleksandar Pavlović. Dobitnici su Ansambl Metamorfozis i pijanistkinja Marija Timotijević. Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike biće dodeljena Mirjani Lazarević dok je nagrada mladom umetniku pripala harfistkinji Irini Pejoskoj.

Nagrada Stevan Mokranjac dodeljuje se uz podršku Ministarstva kulture a nagrada Aleksandar Pavlović uz podršku Fonda za kulturna davanja Sokoja.

Program Festivala dostupan je na sajtu Udruženja kompozitora Srbije.

Festivalski programi 33. Međunarodne tribine kompozitora odvijaće se na više koncertnih lokacija, od Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, SKC-a, preko Adventističke crkve, UK Parobrod do Muzeja nauke i tehnike. Ulaz na sve programe je slobodan.

Autor: redportal.rs