Petak 19. jul 2024. u 19 časova 🎫

Predstavljanje projekta i istoimenog debitantskog albuma pod nazivom Piano Solely, ruskog pijaniste i kompozitora Alekseja Sokolova, biće održano u petak 19. jula 2024. sa početkom u 19 časova u beogradskoj Galeriji Štab.

Piano Solely je muzički projekat koji kombinuje elemente minimalizma, neoklasicizma, kao i remek dela klavirske muzike u zanimljivim aranžmanima. Na ovaj način pijanista Sokolov stavlja fokus na nežni zvuk, lepotu i atmosferi topline koju stvara klavir.

Mladi kompozitor na svom debitantskom albumu objavio je šest solo kompozicija za klavir. Svakaod njih odiše vrhunskim melodijama koje nas vode na putovanje kroz jedinstven, emocionalni pejzaž. Prožete toplinom, prkosom, melanholijom, uskovitlanim arpeđiima, kohezivna izadivljujuća dela, savršena za one koji traže promišljeno i emocionalno rezonantno muzičkoiskustvo.

Foto: Daria Pushkina

Aleksej Sokolov, diplomac Ruske muzičke akademije Gnesini iz Moskve i Muzičkog koledža Berkli iz Bostona, za svoj album kaže:

Posle mnogo godina rada kao pijanista, odlučio sam da seokušam kao kompozitor. I, kako i priliči umetniku početniku, počeo sam sa skicama. Ovaj album je samo proba pera. Zaista se nadam da ću u budućnosti moći da stvaram velike živopisneslike.

Iako su kompozicije napisane samo za klavir, Aleksej ih tokom živih nastupa uvek izvodi u verzijama koje su proširene i dinamičnije. Stoga će mu podršku u izvođenju kompozicija biti, Gudački kvartet Meraki i Kamil Egelev na klavinovi.

IZVOR: YT / Piano Solely

Autor: redportal.rs