Tradicionalna Spasovdanska litija večeras u 19 časova ⛪

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić danas su sa patrijarhom srpskim Porfirijem lomili slavski kolač povodom Spasovdana, slave grada Beograda.

Slavski kolač su lomili u Starom dvoru u Beogradu, a ovoj svečanosti su prisustvovali član Privremenog organa Nikola Nikodijević, beogradski nadbiskup Ladislav Nemet, beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, narodni poslanici, ministri, gradski sekretari i predsednici opština.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić je izrazio želju da ovakvo obeležavanja gradske slave postane deo tradicije:

Želim da ovo postane deo tradicije i drago mi je što ove godine nastavljamo u tom pravcu. Drago mi je što je tu moj prijatelj, predsednik srpske vlade Miloš Vučević, i to treba da bude još jedan pokazatelj da smo svi mi jedna strana, da smo svi na istom zadatku. Želimo da u periodu ispred nas pokažemo kako na različitim nivoima vlasti treba da sarađujemo, imamo stalnu komunikaciju i da pokažemo koliko je važno da u svim sferama društva vodimo sinhronizovanu i jedinstvenu politiku za interese srpskog naroda
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Šapić - službeni (@gradonacelnikbg)

IZVOR: IG / @gradonacelnikbg

Spasovdanska litija, kojom se tradicionalno proslavlja gradska slava Beograda, krenuće večeras u 19 časova od Vaznesenjske crkve i kretaće se do Hrama Svetog Save.

Autor: redportal.rs