Postoji nekoliko razloga 👇

Sezona je bostana, rado kupujemo i jedemo lubenicu i to naravno, njenu sredinu. Ipak, mnogi kažu da ne bi trebalo da odbacimo ni njenu koru.☝

Mnogi će je baciti u smeće, ali već naredni put ćete bolje o tome razmisliti. 🧐

- Kore lubenice su jestive iako ih bacamo. One imaju vitamin A, C, vlakna, kalijum i magnezijum - rekla je Čelsi Edvards, dijetetičarka iz Alabame.💬

Istina je da smo često zagrizli onaj deo do same kore koji i nije baš toliko sladak i ukusan, pa se pitamo zašto bi iko to voleo da proba. Prema rečima ove dijetetičarke, ima raznih kora od lubenice, piše Southern living.

- Možete da ih kiselite, dinstate, napravite čak i pire ili gaspačo supu. Time ćete iskoristiti celu lubenicu i neće biti otpadaka hrane - rekla je ona. 💬

Kako spremiti koru? 🧐

Najvažnije je da je dobro operemo sa spoljne strane normalno, pre nego što je isečemo jer time ćete smanjiti rizik od bolesti koje se prenose hranom. ☝

Da biste joj lakše pristupili, treba da je isečete na kriške, potom nožem da oljuštite zeleni dio, a onda i da odvojite beli od crvenog dela, prenosi Ona.🍉

Autor: Ona.rs