Treba im krivac jer ne mogu da osude nikog zbog Gaze.

Na konferenciji za medije predsednik Aleksandar Vučić dotakao se rezolucije o Srebrenici i komentar Elmedina Konakovića.

Predsednik je istakao da Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine kada izglasaju rezoluciju o Srebrenici će odmah tražiti ratnu odštetu.

- Elmedin Konaković u razgovoru za N1, logično, najavio kako će tražiti isplatu ratne štete protiv Srbije. "Za Vučića jedna važna poruka, napravio je Dan D od Srbije kao da će se ovim nešto promeniti". "Ništa se neće promeniti. Ovakva Srbija zaslužuje naš prezir". Pazite, zaslužujemo prezir? Sad ćete da vidite od čega smo štitili ne samo sebe već ceo region.

Sead Tučalo, bošnjački profesor je rekao juče:

- Ono do čega će usvajanje rezolucije u Generalnoj Skupštini dovesti, čega su oni svesni, jeste da će se ta globalna zajednica svakog 11. jula sećati genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, kojeg su počinile policijske i vojne snage Republike Srpske, kako je presudio Međunarodni sud pravde u Hagu i zbog čijeg nesprečavanja je u istoj toj presudi krivom proglašena Srbija. To je istovremeno jedna vrsta moralme odgovornosti svih onih koji se nisu suprotstavili tome, a u čije ime je on činjen. Jer, tadašnje političko i vojno rukovodstvo i entiteta RS i Srbije da to čini, dakle, sve što čini čini u ime nacije. I tu leži ta moraln a odgovornost.

Autor: Redportal.rs