Tramp je ranije pozvao Izrael da okonča rat u Pojasu Gaze, poručivši da "mora biti oprezniji jer gubi sve veću podršku zbog rata"

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je na UFC turniru obećao ruskom borcu iz Dagestana Habibu Nurmagomedovu da će zaustaviti rat u Pojasu Gaze.

- Završićemo ovaj sukob u Palestini. Zaustaviću ovo - uverio je Tramp Nurmagomedova, koji mu je odgovorio da "zna da bi on zaustavio rat u Palestini".

Naime, Nurmagomedov, koji je bio pomoćnik Mahačova, razgovarao je sa Trampom, koji je bio prisutan u dvorani kao gledalac, a video njihovog dijaloga na X objavio je bivši MMA borac i bloger Tam Kan.

Rus Islam Mahačov pobedio je Amerikanca Dastina Poarijea na turniru u SAD i odbranio titulu UFC šampiona u lakoj kategoriji, prenose Novosti.

Tramp je ranije pozvao Izrael da okonča rat u Pojasu Gaze, poručivši da "mora biti oprezniji jer gubi sve veću podršku zbog rata".

IZVOR: X / @GlobeEyeNews

Govoreći o aktuelnom američkom lideru Džozefu Bajdenu i njegovoj politici, bivši šef Bele kuće istakao je da je Bajden nesposobna osoba i najgori predsednik u istoriji te zemlje.

Autor: Novosti