Izvršioci su mislili da neće biti kažnjeni 👆🏼

Predsednik je progovorio da će nakon ubistva male Danke predložiti da se uvede smrtna kazna:

U našoj zemlji ima bezbroj njih koji sve znaju o tome i drugim zločinima, suviše bi bilo da ja o tome govorim. Ja ću reći nešto drugo. Svojevremeno sam se javno zalagao da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ovo delo zaslužuje smrtnu kaznu. Ponoviću taj zahtev Vladi Srbije, neka razmotre

On je podsetio da je isto predložio i prošle godine, nakon zločina u Ribnikaru i Duboni:

Opravdanja onih koji su protiv smrtne kazne su ozbiljna. Ako jednom napravite grešku, i da se ustanovi posle 10 ili 30 godina da ste pogrešili, to je mnogo veći greh nego da nekome date manju kaznu.

On je dodao i da ga je Dankino ubistvo potreslo, ali da je tog jutra morao da krije emocije:

Pre toga smo mi znali da je dete udareno autom, znao sam još neke detalje. Ali nismo znali konačno. I onda mi je Gašić saopštio, i tada smo saznali da dete nije odmah stradalo od udara automobila, već naknadno. Ako tada pokažete emocije svako će vam sa pravom reći da je to neumesno. Ja ne želim da budem kao neki koji su demonstrirali zbog smrti dece. Kako ste se vi osećali, kada znate da je nevino detence stradalo zbog ludaka i psihopata?

On je dodao da se nadao da je devojčica u Beču, te da su verovali u to nakon svih iskaza, ali da su brzo dobili obaveštenje da to nije Danka.

Rekao je da želi da izađe iz okvira u kojima mora da se kreće kao predsednik države, na pitanje o politizaciji ubistva male Danke i ličnim napadima na njega.

Tri godine ste pričali da sam pravio drogu u Jovanjici. To vam kažem zato što ćemo doći do nekih drugih tema, o svemu što su pisali neki drugi mediji. Oko skaj komunikacije. A koga to briga. Kada krenete u fazu nečije kriminalizacije i dehumanizacije, krećete od toga da mu otac nije otac. Slušali smo da mi je majka žena lakog morala, da me je rodila sa Albancem. Pa onda onaj najpokvareniji naslov jednog medija, kada su objavili sliku Fahri Muslijua. To je jedan pristojan čovek, iako imamo različite stavove. Kažu, a ovo je čovek za kog Vučić tvrdi da mu nije otac. Ima li pokvarenijeg naslova od tog?

Autor: pink.rs