Predsednik potvrdio da je ovo bio SMIŠLJEN TERORISTIČKI AKT 👆🏼

Predsednik Srbije jutros je govorio o svim aktuelnim temama, fokusirajući se na teroristički napad u kome je juče ranjen pripadnik Žandarmerije. On je gostovao na TV PRVA.

Zbog opasnosti od novog napada juče je aktiviran crveni alarm bezbednosti, a on će biti aktivan do utorka:

Biće još hapšenja, sve proveravamo, biće to završeno! Crveni alarm do utorka... Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajno! Napadač je bio izuzetno dobro obučen i da je strelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan,

Predsednik je izrazio divljenje prema žandarmu Milošu Jevremoviću koji je uspeo da ranjen likvidira teroristu, a da ne izvadi strano telo iz svog vrata.

On će biti posebno odlikovan, a vi znate da ja mimo Sretenja i 15. septembra nijedno odlikovanje nisam dao, niti ijedno pomilovanje još nisam dao za ovih 8 godina predsednikovanja.

Predsednik je otkrio da se plaši da nam dolazi izuzetno teško vreme, jer smatra da je nemoguće izbeći rat između Izraela i Hezbolaha. Ipak, dodao je da građani Srbije nemaju razloga za brigu, jer je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi, dok je Beograd jedan od najbezbednijih gradova.

Predsednik je istakao da Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanoh lidera Srpske:

Srbija nikad neće prihvatiti oktroisanog lidera Srpske već samo volju srpskog naroda a smatram da se već sprema osuđujuća presuda za Dodika, naše je da sačuvamo naš narod.

Ipak, bez obzira na to što nas čeka težak period kada je reč o spoljnoj politici, čeka nas leto kada je reč o energetici, ali da se moramo pripremiti.

Ono što je za nas važno jeste da se pripremimo. Imaćemo dugo leto kad je reč o energetici. Problem je što struju sada trošimo triput više. Imaćemo struje, naravno, ali moraćemo mnogo da radimo i da uložemo.

On je podsetio da su u vreme Tita Slovenija i Hrvatska imale mnogo pametnije rukovodstvo dok naše srpsko nije bilo tako sposobno i nije ih bilo briga.

Predsednik je zaključi da je naša pozicija izuzetno teška, te se prisetio koliko nam je puta pomogao Makron, koji se danas ponovo bori na izborima koji se održavaju u Francuskoj.

Pozicija Srbije izuzetno je teška i sam se prosto čudim kako smo ovoliko godina uspeli da sačuvamo svoju samostalnost.

Autor: pink.rs/redportal.rs