Oborila svetski rekord! Evo i GDE! 👆🏼

Australijska farma oborila je rekord za najveću borovnicu na svetu , zahvaljujući plodu veličine ping-pong loptice. Ova bobica je bila široka skoro 4 cm i težila 20,4 g - oko 10 puta više od prosečne borovnice. I prethodni rekorder je uzgojen u Australiji, a težio je oko 16 g.

Ova borovnica je predstavnik nove podvrste koja je nastala zbog potražnje za većim bobicama. Velike bobice su uobičajene za ovu podvrstu, ali ova bobica je nadmašila sva očekivanja. Bobicu rekordera su ubrali u novembru, a tek kada su je stavili na vagu, shvatili su veličinu njihovog otkrića.

Plod koji je oborio rekord je zaista izuzetno velik, ali mi smo tog jutra ubrali barem 20 plodova koji su oborili prethodni svetski rekord.

Na pitanje kakvog je ukusa novi zvanični svetski rekorder, Bred Hoking, čovek koji je zaslužan za otkriće, otkriva da ne zna, jer ne planira da pojede bobicu! On je otkrio da razmišljaju na koji način da je sačuvaju!

On je otkrio da njihove bobice zbog veličine ne gube na ukusu, te da je upravo to ono što ih čini drugačijim:

Sve više ljudi ih kozumira kao užinu, umesto klasične upotrebe. Ukus i čvrstoća su tu - zaista su hrskave i imaju jak ukus.

Autor: redportal.rs