Pacijent verovao da može da apsorbuje cink iz 39 novčića koje je pojeo i mislio da će magneti za jelo pomoći u tom procesu

Lekari u bolnici u Nju Delhiju izvadili su 39 novčića i 37 magneta iz creva muškarca nakon što je progutao metale pod pretpostavkom da "cink pomaže u bodibildingu".

Rendgenski snimci pre operacije u bolnici Sir Ganga Ram pokazali su metalne predmete u crevima 26-godišnjeg muškarca nakon što je proveo nedelje gutajući novčiće dok je bio na lečenju od neotkrivenog psihijatrijskog stanja, prenosi ANI.

Pacijent, koji nije javno imenovan, verovao je da može da apsorbuje cink iz 39 novčića koje je pojeo i mislio je da će magneti za jelo pomoći u tom procesu. Novčići i magneti izazvali su crevnu opstrukciju u njegovom telu, što je dovelo do hitne hirurške procedure za uklanjanje metala.

Hirurzi su primetili da su se magneti i novčići spojili u dve odvojene petlje u tankom crevu, pri čemu je magnetna sila prouzrokovala da se zaključaju i izazovu eroziju duž crevnog zida.

Na sreću, lekari su uspeli da otvore creva i uklone sve novčiće i magnete. U njegovom stomaku je takođe pronađena velika količina metala i odmah izvađena.

Zvaničnici su primetili da su neki od magneta uklonjenih sa tela čoveka bili u obliku srca, metka, trougla i zvezde. Postoperativni rendgenski snimak potvrdio je da su svi metali uspešno uklonjeni iz želuca i creva 26-godišnje devojke.

Autor: redportal.rs