Građanima je savetovano da ne pokušavaju da je uhvate ukoliko je vide. 😨

U toku je potraga za otrovnom kobrom u holandskom gradu Lejlistad, koja je pobegla iz kuće u ponedeljak, preneo je holandski NL tajms. 🐍

Moguće je da je životinja i dalje negde u kući, ali vlasnik nije uspeo da je pronađe. U gradu su napravljene zmijske zamke, a psi tragači traže otrovnicu.

Opština savetuje ljude iz te oblasti da zatvore prozore i vrata, a da kućne ljubimce drže u kući i da ih ne puštaju bez povoca. 😨

- Šansa da budete ugrizeni nije velika, ali ako se to desi, ugriz može da izove bolove, oticanje i da vam da simptome neurološkog kolapsa - rekli su iz opštine, kako piše Tanjug, prenosi 24sedam.rs.

Kobra (vrsta Aspidelaps scutatus) je dugačka oko 50 centimetara, a uglavnom izbegava konfrontacije. Uprkos tome, građanima je savetovano da ne pokušavaju da je uhvate ukoliko je vide.

Ekspert za zmije će poprskati pločnike na nekim mestima, kako bi mogao da vidi otisak zmije ukoliko tuda prođe. U Holandiji se dogodio sličan incident u Tilburgu, u novembru. Tada je pobegla otrovnica zelena mamba, ali je nekoliko dana kasnije pronađena iza gipsanog zida u potkrovlju vlasnikove kuće.

Autor: 24sedam.rs