Ona je u čudu što je njen bivši đak postao TERORISTA 😨

Poznanici teroriste Miloša Žujovića (25) iz Mladenovca koji je juče maskiran samostelom napao pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) i teško ga povredio ispred izraelske ambasade, navode "da je bio neobičan, ali da nisu mogli ni da naslute da bi ovako nešto mogao da uradi."

Podsetimo, Miloš Žujović je juče oko 11 sati ujutru u beloj majici, sivim pantalonama, crnim cipelama i rancem, na leđima nekoliko puta prilazio kućici gde je bio pripadnik MUP-a. U jednom trenutku stavio je hiruršku masku na lice, ušao unutra i samostrelom koji je izvadio iz kese ranio žandarma u vrat, koji je ranjen uspeo da ispali nekoliko hitaca od kojih je terorista preminuo.

Mladenovčani se sećaju Žujovića koji je doskora živeo u njihovom mestu, a potom i čijenice da je odjednom onako naprasno obrisao sve profile na društvenim mrežama na kojima je prethodno bio veoma aktivan. On je promenio veru, prešavši u islam. Jedna od onih koja se prisetila kakav je bio jeste i njegova nastavnica.

Tom momku sam predavala u osnovnoj školi. Bio je neobičan, ali ništa nije nagoveštavalo da će biti ovako ekstreman. Godinama nakon osnovne i srednje škole viđala sam ga kako na lokalnim Fejsbuk grupama komentariše razne sadržaje. Tu je već bio ekstreman i agresivan i često je "srbovao". Imao je te fanatičke i ekstremističke elemente ponašanja, pa je verovatno i iz tog razloga bio dobar materijal za programiranje, odnosno vrbovanje od strane verskih sekti.

Ona se prisetila i da je bio osrednji đak, ali da nije bio naročito društven.

Ne sećam se tačno njegovog uspeha u školi, ali mislim da je bio osrednji đak. Sigurna sam da nije bio među najboljima, a ni među najgorima. Sećam se da nije bio nešto naročito društven i iz tog razloga ga nisam viđala po gradu svih ovih godina, kao ostalu decu kojoj sam predavala.

Dotakla se i stanja u njegovoj porodici, te otkrila da su Miloševi roditelji živeli odvojeno:

Živela sam u istoj zgradi gde i Biljana, Miloševa majka. Živela je sama sa njim, borila se, nije imala ni krevetac... Milošev otac nije živeo sa njima već u svom rodnom mestu na ulasku u Mladenovac. Kasnije sam se odselila odatle i posle sam čula da je Miloš nakon nekoliko godina prešao da živi kod oca. Ne znam da li su njegovi roditelji kasnije kroz život počeli da žive zajedno ili ne.

Ona je istakla da je pre samo nedelju dana u gradu videla njegovu majku koja je izgledala oronulo.

Biljanu sam videla posle skoro 20 godina, izgledala je oronulo... Nešto je mučilo, videlo se, a kroz život je imala puno nedaća. Njega samo ima, borila se za njega, a on joj je ovako vratio. Biljane se sećam kao fine i kulturne žene koju život nija mazio.

Autor: mondo.rs