Suđenje je počelo u utorak 13. februara

Nekadašnji stjuard avio-kompanije Singapore Airlines tužio je svog bivšeg poslodavca zbog povreda na radu. Na ime odštete traži više od milion dolara od singapurskog prevoznika.

Tridesetšestogodišnji Durairaj Santiran navodno je radio na sedamnaestosatnom letu između San Franciska i Singapura 5. septembra 2019. godine. On tvrdi da se tokom leta okliznuo na masnu fleku na podu putničke kabine Airbusa A350 i da je tom prilikom pao i povredio se, piše Aero Time.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo u galeriji ekonomske klase. Nakon što su čistači napustili avion, Durairaj Santiran tvrdi da je primetio masnu fleku na podu i da je pre poletanja o tome obavestio svog nadređenog.

Navodno mu je rečeno da obriše fleku sa poda sredstvom za dezinfekciju i papirom, a nakon dva pokušaja on nije uspeo da je otkloni. Durairaj Santiran i njegove kolege upozorene su na opasnost uz obećanje da će situacija biti zabeležena u dokumentaciji, prenosi CNA.

Stjuard se navodno pri kraju leta ipak okliznuo na fleku, a povredio je leđa i glavu. On je iz aviona izašao uz pomoć invalidskih kolica i 10. septembra mu je dijagnostifikovana cervikalna diskusna protruzija, odnosno povreda vratnog dela kičmenog stuba.

Bivši zaposleni Singapore Airlinesa je naveo da na letu nisu bili obezbeđeni adekvatni uslovi za siguran rad. Pravni tim avio-kompanije tvrdi da u avionu nije bilo masne mrlje na podu i da to nije mogao biti razlog za pad. Advokati Singapore Airlinesa takođe navode da se izjava Durairaj Santiran prilikom unakrsnog ispitivanja ne poklapa sa njegovim ranijim tvrdnjama, piše Aero Time, a prenosi aero.telegraf.rs.

Durairaj Santiran na ime odštete traži skoro 1,8 miliona singapurskih dolara, odnosno oko 1,3 miliona američkih dolara. Suđenje je počelo u utorak 13. februara.

Autor: Aero.telegraf.rs