Višedecenijska misterija NLO ponovo izašla na površinu nakon što su vojni oficiri otkrili detalje susreta sa američkom nuklearnom raketom

Incident koji uključuje NLO i američku nuklearnu raketu isplivao je na površinu nakon što su vojni oficiri otkrili da su bili svedoci događaja.

Incident se dogodio 15. septembra 1964. godine kada je raketa Atlas lansirana iz vazduhoplovne baze Vandenberg u Kaliforniji, kao deo rutinskog testa. Prema rečima svedoka, u blizini se pojavila još jedna misteriozna letelica koja je ispalila četiri snopa svetlosti i time izazvala kvar.

Letelica je tada odletela velikom brzinom, ne ostavljajući za sobom nikakav trag o svom poreklu ili nameni.

Svedoci su bili poručnik Bob Džejkobs i major Florence Mansman koji su bili deo tima odgovornog za snimanje testa sa udaljene lokacije u Bir Suru u Kaliforniji. Kažu da su videli snimak susreta NLO-a ubrzo nakon lansiranje, u poverljivoj projekciji kojoj su prisustvovala 2 agenta CIA, a koji su zaplenili traku i upozorili ih da ćute.

Poručnik Džejkobs je rekao da je major Mansman rekao da se "to nikada nije dogodilo" i da "ne priča o tome". Major Mansman je kasnije potvrdio izveštaj poručnika Džejkobsa i opisao kao NLO kao "klasični disk sa podignutim mehurićem u centru i svetlećim i rotirajućim donjim tanjirom".

Takođe, postojanje snimka je potvrdio Luis Elizondo, bivši šef Pentagonovog naprednog programa za identifikaciju vazdušnih pretnji koji je rekao da je i sam video. Međutim, on to nije otkrio direktno, već preko anonimnog istražitelja američkog Senata koji je kontaktirao Roberta Hejstingsa, autora i istraživača NLO i nuklearnog oružja.

Gospodin Hejsting koji je napisao knjige kao što su UFOs And Nukes: The Secret Link Revealed, objavio je članak o incidentu na svom veb sajtu The UFO Chronicles gde je citirao gospodina Elizonda koji je rekao da snimci pokazuju "tačno ono što dr Džejkobs tvrdi tokom godina - NLO je zapravo ometao Atlas letelicu u letu jer je nosio lažnu nuklearnu bojevu glavu uvis".

On je na napisao i da se na snimku vidi kako NLO "zahvata bojevu glavu svetlosnim snopom koji se uključivao i gasio 4 puta dok je putova niz domet, brzinom od nekoliko hiljada milja na sat Tihog okeana".

Autor: Telegraf