Vučić: Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Briselu gde se održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je danas imao važne sastanke sa evropskim zvaničnicima među kojima je bio i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Vučić je razgovarao i sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom, ali i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Predsednik je rekao:

Danas je ovo bilo drugačije i strateški veoma važno. I veoma sam srećan što sam mogao o svim bitnim pitanjima da razgovaram sa Šarlom Mišelom i o odnosima Srbije i Evropske unije, našem evropskom putu, ali i o svemu onome što se zbiva u svetu, Ukrajini i Rusiji, ali i o Agendi rasta, kao i o onome što Mišel očekuje kao nekakvu vrstu strateških reformi unutar same EU, da bismo mogli bolje da procenimo našu poziciju u narednom periodu i šta je nama činiti, kako da se tome prilagodimo i kako da izvučemo najviše za našu zemlju.

Najavio je da je moguće da do kraja godine bude prva tranša za Srbiju u okviru Agende rasta ZB. O predstojećem sastanku sa Kurtijem Vučić je rekao da ne očekuje ništa, osim da Kurti malo drami.

Autor: redportal.rs