Neka napadne svakoga KO NE PLATI SVOJE RAČUNE, jer to su DELIKVENTI 🙆🏼‍♀️

Na mitingu u subotu, on je rekao da je jednom rekao jednom lideru da neće štititi nacije koje kasne sa isplatama i da će ohrabriti agresore da rade šta god žele. Članice NATO-a se obavezuju da će braniti svaku naciju u bloku koja bude napadnuta. Bela kuća je ove komentare nazvala užasavajućim.

Obraćajući se okupljenima tokom mitinga u Južnoj Karolini, Tramp je rekao da je komentarisao Rusiju tokom sastanka lidera zemalja NATO-a.On je podsetio da je lider velike zemlje predstavio hipotetičku situaciju u kojoj ne ispunjava svoje finansijske obaveze prema NATO-u, a istovremeno je na udaru Moskve.

Tada ga je upitao da li bi mu SAD pomogle, te mu je Tramp odgovorio:

Rekao sam: "Nisi platio? Ti si delinkvent?"... "Ne, ne bih te štitio, u stvari bih njih ohrabrivao da rade šta hoće. Moraš da platiš."

Portparol Bele kuće rekao je da bivši predsednik ohrabruje invazije ubilačkih režima na njihove najbliže saveznike. On je dodao da ta izjava ugrožava američku nacionalnu bezbednost, globalnu stabilnost i njihovu ekonomiju.

Tramp, favorit za republikanskog kandidata na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD, je dugo kritikovao NATO i ono što vidi kao preveliko finansijsko opterećenje za Sjedinjene Države. Smatra da je za njih prevelika obaveza zaštita još 30 nacija.

Rusija je započela punu invaziju na Ukrajinu 2022. godine, nakon što je Tramp napustio funkciju. Od tada je kritikovao količinu američkog novca upućenog Ukrajini, koja nije članica NATO-a. SAD su Ukrajini pružile veću finansijsku podršku od bilo koje druge zemlje - ukupno više od 44 milijarde dolara od početka invazije.

Međutim, republikanci u Kongresu su od početka godine blokirali sve nove transakcije, zahtevajući oštre mere za ograničavanje migracije u SAD na njenoj južnoj granici, a zatim odbijajući izmenjeni zakon kada je predstavljen ranije ove nedelje. Tramp je proslavio to odbijanje tokom subotnjeg mitinga, rekavši da su predlozi predsednika Bajdena bili katastrofalni.

Autor: redportal.rs