Kćerka hrvatskog biznismena sada je brunejska princeza 👑

Prošlog četvrtka, brunejski princ Abdul Meten oženio se Anišom Isom Kalebić, a nova princeza Bruneja je poreklom sa naših prostora.

Aniša je rođena 6. novembra 1994. godine. Njen otac je hrvatski preduzetnik Ivica Adam Kalebić, rođen u Zagrebu, a poreklom iz Dalmacije. Njegov otac je sa dalmatinskog ostrva Čiova, a majka sa ostrva Šolta kod Splita. Majka princeze Aniše rođena je u porodici brunejskih plemića, kao unuka Pehina Datuka Hajia koji je obavljao dužnosti ministra energetike i ministra industrije i resursa.

Iako princezini roditelji više nisu u braku, ostali su u dobrim odnosima i zajedno su prisustovali venčanju svoje kćerke u palati sultana Bruneja, zajedno sa još oko 4.000 zvanica.

View this post on Instagram

A post shared by YM Dayang Anisha Rosnah Isa-Kalebic👑 (@support.anishaik)

IZVOR: IG / @support.anishaik

Princeza Aniša je studirala u Engleskoj, nakon čega je otvorila turističku agenciju i pokrenula svoj modni brend. Sa budućim suprugom, četvrtim sinom sultana Bruneja, upoznao ju je njen brat koji je sa njim studirao u Londonu.

Princ Abdul Meten je rođen 1991. godine. U Velikoj Britaniji završio je najprestižnije škole, od Kings koledža do Kraljevske vojne akademije Sandhurst. U Londonu je završio i master studije na Školi orijentalnih i afričkih studija.

View this post on Instagram

A post shared by YM Dayang Anisha Rosnah Isa-Kalebic👑 (@support.anishaik)

IZVOR: IG / @support.anishaik

Autor: Filip Pejković