Princeza Šarlen od Monaka, nekada Vitstok, privlači pažnju javnosti još od kada se 2011. udala za princa

Princ Albert od Monaka je pre dve nedelje proslavio 66. rođendan i tim povodom dao je intervju za list Pari Mač. Tokom razgovora monegaški knez se osvrnuo na optužbe bivšeg računovođe, koji je princa optužio za finansijske nepravilnosti, otkrivši da je lična potrošnja njegove supruge, princeze Šarlen, skočila na više od milion evra godišnje.

Princ Albert od Monaka je branio svoju suprugu, rečima:

- Šarlen je bila jako uzrujana i tužna zbog određenih stvari koje su izašle u medijima. Podržavali smo jedno drugo. Vratila se mnogim svojim aktivnostima, preuzela je više javnih angažmana, na opšte oduševljenje svih - rekao je za Pari Mač.

Njihov bivši računovođa Klod Palmero je, inače, radio na ovoj poziciji više od dve decenije, a u dokumentima je, takođe, optužio princa i princezu za zapošljavanje ilegalnih imigranata. Šarlen im je, navodno, davala dnevnicu od 105 evra na dan, što je suma izuzetno niska za monegaške standarde.

Princeza Šarlen od Monaka, nekada Vitstok, privlači pažnju javnosti još od kada se 2011. udala za princa. Tada je prozvana „najtužnijom princezom na svetu”, zbog svojih suza na venčanju.

Rođena je pre 46 godina na području današnjeg Zimbabvea, u gradu Bulaveju, smeštenom oko 100 kilometara od granice sa Bocvanom. Njena porodica se preselila u Južnoafričku Republiku 1989. godine, kada je imala jedanaest godina. Ona je bivša južnoafrička olimpijska plivačica, a osvojila je tri zlatne i jednu srebrnu medalju na Sveafričkim igrama u Johanesburgu, 1999. godine.

Vladajućeg princa (kneza) Alberta Drugog, upoznala je u Monaku 2000. godine, a vezu su obelodanili tokom Zimskih olimpijskih igara u Torinu, 2006. godine. Imaju dvoje dece - blizance Gabrijelu i Žaka (10).

Albert ima i dvoje vanbračne dece sa dve žene, kći Jazmin Grejs, 30, sa konobaricom Tamarom Rotolo i sina Aleksandra Grimaldi-Kostu, 19, sa bivšom stjuardesom Nikol Kostom, koji ne mogu da naslede monegaški presto, jer su rođeni van bračne zajednice, mada je Albert priznao očinstvo.

Šarlen je potrošila 966.000 evra na preuređenje porodične vile za odmor u Kalviju na Kostariki. Njena radna sredina, takođe, nije ostala zanemarena. Za uređenje svoje kancelarije u Monte Karlu, princeza je potrošila čak milion evra.

Princ Albert, takođe, nije štedeo. Prema tajnim beleškama, on, navodno, godišnje troši milione sa svog tajnog računa u Francuskoj, plaćajući svojim ljubavnicama i vanbračnoj deci svakodnevne troškove.

Autor: redportal.rs