Program koncerta, pod nazivom U harmoniji, obuhvatiće dela Baha, Hajdna i Bartoka. 🎵

Sjajni mladi violončelista Edgar Moro iz Francuske nastupiće 23. novembra na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u pratnji Beogradskog kamernog orkestra pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa.

Program koncerta, pod nazivom U harmoniji, obuhvatiće dela Baha, Hajdna i Bartoka.

Edgar Moro je rođen 1994, a već je dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Mladi violončelista je 2009. bio laureat takmičenja Rostropovič, 2011. takmičenja Čajkovski, a 2014. godine je dobio nagradu za Mladog koncertnog umetnika.

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Ovaj izuzetan umetnik studirao je na Konzervatoriju u Parizu kod Filipa Milera, a specijalizirao na Kronberg akademiji, u klasi Fransa Helmersona.

Debitovao je sa 9 godina kada je kao solista nastupio sa orkestrom Teatra Ređo iz Torina, a potom su usledili zapaženi nastupi u prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta, kao i koncerti na festivalima u Verbijeu, Salcburgu, Sen-Deniju, Hamburgu i na drugim značajnim manifestacijama.

Edgar Moro je svirao sa brojnim orkestrima i istaknutim dirigentima, a često nastupa i kao kamerni muzičar sa Martom Argerič, Renoom Kapisonom, Danilom Trifonovim, Andrašom Šifom, Bertranom Šamajuom i drugim istaknutim umetnicima.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca, a mogu se nabaviti i onlajn.

Autor: redportal.rs