Lena i simfonijski orkestar Josef & Friends 🎵

Lena Kovačević i orkestar Josef & Friends, na čelu sa koncertmajstorom Josefom Žigom, doživeli su 3 bisa i ovacije u čuvenom Scharoun Teatru u Nemačkoj početkom aprila 2024. Ovu prestižnu salu projektovao je arhitekta koji je dizajnirao između ostalog i Berlinsku Filharmoniju. Scharoun Teatar predstavlja jedan od najvažnijih muzičkih podijuma Nemačke koji je ugostio svetske umetnike.

Foto: Lena Kovačević/Privatna arhiva

Lena je ovom prilikom nastupala sa repertoarom na 4 jezika, sa pesmama filmske muzike kao i velikana francuske i italijanske muzike. Ono što je posebno zanimljivo su aranžmani orkestra rađeni za Lenine pesme Zovi me Lena i Cafe koje su dočekane sa velikim uzbuđenjem.

Kritike koncerta su fantastične pa su tako Josef & Friends i Lena Kovačević predviđeni za nastup u Scharoun Teatru i za 2025. godinu dok Lena ima zakazan koncert sa ovim sjajnim orkestrom i u novembru 2024.godine.

Foto: Lena Kovačević/Privatna arhiva

Orkestar Josef & Friends je osnovao i predvodi ga Jozef Žiga, violinista iz Srbije koji živi i radi 30 godina u Nemačkoj kao koncertmajstor u državnoj operskoj kući u Braunšvajgu. Ovaj orkestar je poznat po originalnim aranžmanima iz sveta klasične, pop i džez muzike.

Na nemačkom portalu Wolfsburger Allgemeine Zeitung izašla je veoma pozitivna kritika nastupa koja se može naći na ovom linku: https://www.waz-online.de/lokales/wolfsburg/applaus-fuer-josef-und-friends-imscharoun-theater-in-wolfsburg-INOZSSTBLZGJBDXWT66SBCHPGY.html

Foto: Lena Kovačević/Privatna arhiva

Autor: redportal.rs