Zvezda je tada gubila 2:0, međutim u kratkom periodu je izjednačila i prvi put se plasirala u Ligu šampiona, još od 1991. godine.

Bila je to čudesna noć u Austriji. Reke ljudi iz Srbije, kao i gasterbajteri koji simpatišu Crvenu Zvezdu su te noći doslovno okupirali stadion RedBul Salzburga.

Tokom prvog poluvremena, Zvezda je trpela strahovite napade domaće ekipe, međutim kapitulirala je tek u 45. minutu. Strelac je bio Munas Dabur.

Tek što je počelo drugo poluvreme Zvezda je "duplirala" zaostatak. Strelac je ponovo bio Dabur i praktično odveo Salzburg u Ligu šampiona.

Međutim, jedna oštra situacija na sredini terena, kvalitetan centaršut na El Fardu Bena i crveno-beli su smanjili na 2:1. Samo par minuta kasnije, skoro pa preslikana akcija, i šok u Salzburgu, 2:2. Erupcija oduševljenja, ispostaviće se posle preko 10.000 crveno-belih navijača.

Bila je to prvo učešće Crvene zvezde u novom formatu Lige šampiona. Vredno pomena je i da je tada Zvezda u grupi sa PSŽ-om, Napolijem i Liverpulom uzela velika 4 boda, uz pobedu, baš na današnji dan, nad Liverpulom na stadionu Rajko Mitić (2:0).

O taktici, načinu igre protiv RedBul Salzburga pričao je Vladan Milojević, tadašnji šef stručnog štaba, pa pogledajte šta je imao da otkrije 👇:

IZVOR: YT / sportalrs

Autor: Redportal.rs