Sledi analiza evropske i svetske produkcije, najavljuje Žex 🎥

Pink Media Group i Telekom Srbija predstavljaju filmove i serije prve srpske striming platforme Apollon na najvećem festivalu televizijske i filmske produkcije u Kanu.

Željko Mitrović, vlasnik i direktor Pink Media Group, potvrdio je da za filmove u produkciji Apollona postoji izuzetno veliko interesovanje. Na jednom mestu trenutno su zastupljene najpoznatije svetske filmske i televizijske predukcije.

Jutros smo doputovali u Kan sa celom ekipom na festival MIPCOM, to je zapravo najveći festival u Evropi, kada su, pre svega, u pitanju televizijski, ali i bioskopski programi. Za nas je posebno značajno to što tokom ovog festivala afirmišemo Apollonovu produkciju i to su ona naša čudesna 52 filma koja snimamo svake godine.

Potvrdio je da je snimljeno 26 filmova, a da će se drugih 26 snimati po povratku iz Kana i da će svake godine biti snimljeno 52 filma

Ono što je još veoma vidljivo ovde jeste da postoji veliki interes iz našeg regiona, pa sa Bliskog istoka za kupovinu ovih naših programa. Oni nude i neke njihove, što ćemo pregledati i videti kakva su nam inetresovanja, ali oni su iskazali veliko interesovanje za naše filmove. Mislim da imamo i neke šanse da postignemo i neki komercijalni uspeh ovde.

Dobra vest za Srbiju biće ukoliko dođe do prodaje određenog broja programa, jer će je to postaviti na mapu svetskih proizvođača programa.

Prošli smo sve i pogledali trenutnu situaciju u ukupnoj evropskoj i svetskoj produkciji. Ono što nismo znali jeste da neke zemlje koje do sada nisu postojale na ovoj mapi sada proizvode dosta programa. U narednih mesec dana ćemo sve izanalizirati i doneti nekakve odluke, ako to bude zanimljivo.
View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / @zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs