Gradonačelnik Erik Adams je pozvao ljude da ostanu kod kuće ako je moguće

Snažna kišna oluja zapljusnula je u petak gradsko područje Njujorka, usled čega su poplavljene ulice i putevi, zatvoreni delovi gradskog sistema metroa i odloženi letovi na aerodrom LaGuardia.

- U pojedinim oblastima tokom noći palo je do 13 centimetara kiše, a tokom dana se očekivalo čak 18 centimetara više - rekla je guvernerka Njujorka Keti Hočul danas ujutru.

Do podneva, iako je došlo do smirivanja situacije, gradonačelnik Erik Adams je pozvao ljude da ostanu kod kuće ako je moguće.

Video-snimak pogledajte OVDE.

- Nije gotovo i ne želim da ove praznine, kada nema jake kiše, pokažu da je gotovo, jer nije - rekao je on na brifingu za novinare. On i Hočul su proglasili vanredno stanje.

Do podneva nisu prijavljeni smrtni slučajevi ili kritično povređeni u oluji, saopštili su gradski zvaničnici. Međutim, stanovnici su se borili da prođu kroz preplavljenu metropolu.

Saobraćaj je stao, dok je voda došla iznad guma automobila, usled čega je dosta vozača napustilo svoje vozilo. Prisila Fontalio je rekla da je bila zaglavljena u svom automobilu, koji je bio na delu autoputa koji nije bio poplavljen, ali da je ostala zaglavljena skoro tri sata u koloni.

- Nikad u životu nisam videla ovako nešto - rekla je, piše Kurir.rs, prenosi Pink.rs.

Autor: Pink.rs