Evo kako je ovo moguće! 👇

Beba, koji su lekari u jednom paragvajskom gradiću proglasili mrtvom na rođenju, oživela je na sahrani! 😲

Devojčica je rođena u petak oko podneva carskim rezom nakon što je majka (21) doživela komplikacije u sedmom mesecu trudnoće. Doktori su devojčicu odmah proglasili mrtvom i telo predali porodici uz izvod iz matične knjige umrlih.

Ignacio Medina, otac devojčice, rekao je lokalnom paragvajskom kanalu Telefuturo da je telo bebe bilo ljubičasto. 👇

- Otišli ​​smo do kuće moje majke i spremali se za sahranu - rekao je otac.

Medina je dodao da je neposredno pre polaska na groblje jedan od njegovih rođaka primetio da beba pomera glavu i obavestio prisutne.

- Otišli smo ​​da pogledamo i primetili da joj srce kuca - dodao je mladić koji je odmah sa bebom otišao u bolnicu gde se dete sada nalazi na intenzivnoj nezi.

Lokalni mediji navode da je devojčica počela da pokazuje vitalne znake 30 minuta pre sahrane. 😧

Porodica se inače prethodno već suočila sa gubitkom jedne bebe.

Užasavajući slučaj zabeležen je u Minga Guazu, gradiću udaljenom oko 20 kilometara od Siudad del Este, prestonice departmana Alto Parana.

Federiko Šrodel, direktor regionalne bolnice Siudad del Este, nije isključio mogućnost da se radi o katalepsiji.

- Zbog stanja bebe to može da se desi i tada praktično ostane bez vitalnih znakova - rekao je Šrodel i dodao da se jedan takav slučaj događa na svakih pet miliona porođaja.

Pablo Lemir, direktor državne Forenzičke medicine, takođe je objasnio da bi to moglo biti katalepsija.

- Nema otkucaja srca, nema disanja, telo je mlohavo i bledo, a poprima plavičastu ili ljubičastu boju. To se kasnije normalno spontano i neobjašnjivo povlači - rekao je Lemir, kako piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Rođaci veruju da je beba ustala iz mrtvih zahvaljujući božanskoj intervenciji i navode da će se devojčica zvati Milagros de Hesus.

IZVOR: YT / ABC TV Paraguay

Autor: Pink.rs