Evo kako je sve počelo 👇

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona posle velike pobede nad Mančester Sitijem posle boljeg izvođenja penala, piše Telegraf.rs.

Sada su 1. put od sezone 2004/05 jednaesterci odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i 1. put je Mančester Siti poražen u penal seriji, prethodna 3 puta građani su prolazili dalje, a 1. utakmica je završila rezultatom 3:3.

Inače, sam meč obeležio je dobar fudbal, ali i navijači pre samog početka. Tokom izvođenja himne Lige šampiona mogli su se čuti zvižduci navijača s tribina. U proteklih 10 godina to je postao standardan ritual navijača Građana.

Naime, sve je počelo rasističkim povicima prema nekadašnjem igraču Sitija Mariju Balotelliju još pre 12 godina. Vređali su ga tada navijači Porta, a portugalski klub je dobio kaznu od 20 hiljada evra. Igrači Sitija nakon toga su zakasnili 30 sekundi na teren u utakmici protiv Sportinga i klub je dobio kaznu od 30 hiljada evra.

Zvižduci su počeli nakon te kazne, a nastavili su se i pojačali nakon što je UEFA kaznila Siti sa skoro 60 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Pep Gvardiola je nekoliko puta komentarisao zvižduke i rekao kako se nada da će se s godinama smanjiti.

Autor: Telegraf.rs