Očekuju se VELIKE GUŽVE u saobraćaju, veći zahtevi za HITNE SLUŽBE i PREOPTEREĆENJA mobilne telefonske mreže 🚗🆘📱

Nijagarini vodopadi, region Kanade, proglasio je vanredno stanje jer se priprema da dočeka i do milion posetilaca za pomračenje Sunca početkom aprila. ☀️😎

Potpuno pomračenje Sunca 8. aprila biće prvo koje će dodirnuti pokrajinu od 1979. godine, a Nijagarini vodopadi proglašeni su za jedno od najboljih mesta za posmatranje ovog fenomena.

Grad Ontario nalazi se na putu gde će Mesec u potpunosti blokirati sunčeve zrake na nekoliko minuta, prenosi sputnikportal.rs.

Gradonačelnik Nijagarinih vodopada Džim Diodati rekao je ranije u martu da očekuje najviše posetilaca koje je njegov grad ikada video u jednom danu.

Zbog toga je regionalna opština Nijagara proglasila vanredno stanje kako bi se pripremila za događaj jer se očekuju velike gužve u saobraćaju, veći zahtevi za hitne službe i preopterećenja mobilne telefonske mreže.

Pomračenje će ujutro 8. aprila stići do meksičke pacifičke obale, preseći će dijagonalno preko SAD-a od Teksasa do Mejna, a izaći će iz istočne Kanade do kasnog poslepodneva. Veći deo ostatka kontinenta će videti delimično pomračenje, piše The Guardian.

Autor: sputnikportal.rs