Drugi dan prvenstva i već je palo prvo veliko iznenađenje

Kako prenosi portal Blic, od kako je krenulo Svetsko prvenstvo moglo se primetiti da nešto ne štima u timu azura, posebno nakon slabe igre i protiv Angole.

Dominikanska republika je na krilima Andresa Feliza i Karl-Entonija Taunsa uspela da maksimalno iskoristi isključenje Đanmarka Poceka u drugoj deonici i na taj način u potpunosti preokrene meč, koji je samo posle toga rutinski privela kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Andres Feliz i Karl-Entoni Tauns sa po 24 poena na svom kontu, dok je Žan Montero dodao 12, uz devet asistencija.

Sa druge strane, kod Italijana su vodili Simonte Fontekio i Marko Spisu sa po 13 poena, 12 je dodao Đampaolo Rići, dok je dvocifren bio još Ahile Polonara sa deset poena.

Uprkos početnom vođstvu Italijana, već u prvom delu meča uspeli su da zarade dve tehničke greške, jednu za selektora a drugu za kompletnu klupu. Međutim iako su vratili vođstvo do kraja poluvremena, bilo je jasno da ništa ne štima u timu Italije. Nervoza je bila prisutna tokom celog poluvremena, što je kulminiralo isključenjem Poceka već u drugoj četvrtini nakon druge tehničke greške.

Sa druge straneAnder Feliz i Tauns su igrali odlično što je rezultiralo sa plus 13 za Dominikansku republiku posle pola sata košarke.

Do kraja meča vošstvo je postalo samo još ubedljivije.

Nakon dva kola, Dominikanska republika nalazi se na skoru 2-0 i siguran je učesnik druge faze, gde će se, ukoliko ne bude iznenađenja, ukrstiti i sa Srbijom. Sa druge strane, Italija će u poslednjem kolu protiv Filipina najverovatnije tražiti kartu za nastavak takmičenja.

Autor: Blic.rs