U domu Petre Besermenji pored ikone Svetog Nikole stoji slika Novaka Đokovića. 🥰

Osamdesettrogodišnjoj Petri Besrmenji iz Sremske Mitrovice omiljeni sportista je Novak Đoković, ali ona, kako je rekla u rauzgovoru za RTV, ipak neće pratiti njegove mečeve na Vimbldonu koji počinje iduće nedelje, jer prema savetu lekara to ne bi trebalo da čini. Naime, 2018. godine usled uzbuđenja tokom gledanja njegovog meča protiv Rodžera Federera doživela je infarkt.

Do pre pet godina nije se propuštao ni jedan meč Novaka Đokovića, objašnjava nam baka Petra. Tokom noći 9. avgusta 2018. godine prateći uzbudljiv meč ovog tenisera u kome je on počeo da gubi, pozlilo joj je kaže a zatim je usledio infarkt.

Brzom intervencijom lekara, Petrin život je spašen. Međutim kako kaže ona dugo nije priznala da je te noći gledala teniski meč i doživela veliki stres to je tek kasnije rekla izabranom lekaru.

U domu Besermenji pored ikone Svetog Nikole stoji slika Novaka Đokovića. Petra kaže da pored svoje dvoje dece ima i trećeg sina a to je Nole. Ona kao bivši sportista, svojevremeno je učestvovala na maratonima i bavila se streljaštvom za šta ima mnogobrojne medalje, iako ne prati Đokovićeve mečeve, saoseća s njim i željno iščekuje rezultate već sa narednog Vimbldona.

Autor: Tanjug / redportal.rs