Trenutno ne postoje indicije ko će biti novi trener Novaka Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković i njegov trener Goran Ivanišević, više neće sarađivati, pošto je došlo do prekida saradnje koja je trajala punih pet godina i tokom kojih je Đoković postao najbolji teniser u istoriji ovog sporta, prenosi Telegraf.

Goran Ivanišević je stigao u tim Novaka Đokovića još na Vimbldonu 2019. godine, kada su i krenule njegove odlične partije, međutim, imao je i onih drugih situacija, kada je recimo Novak diskvalifikovan sa Ju-Es Opena, ali i deportovan iz Australije.

Ipak, kada se pogleda Novakova igra, jasno je da je Ivanišević dosta pomogao u njegovom tenisu, odnosno, Đoković je usavršio servise pod dirigentskom palicom Hrvata, a zajedno su osvojili čak osam Grend slem turnira u ovih pet godina.

Vest o prekiu saradnje je došla potpuno iznenadno, tačnije, teško da je iko očekivao ovakav epilog, a povodom čitave situacije se oglasio i Novak Đoković putem svog Instagram profila, prenosi Telegraf.

On je tamo okačio jednu emotivnu poruku u kojoj se oprostio od svog dosadašnjeg trenera.

- Sećam se jasno trentuka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan (Vajda) i ja smo želeli da donesemo neku "čaroliju servisa" u naš dvojac. A, zapravo, nije da smo samo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, prvo mesto na kraju godine, mnoga obaranja rekorda i još 12 Grend slem titula (uz neokliko finala) od tada. Da li sam pomenuo i malo drame takođe? NoleFam bi to znao.
- Goran i ja smo odlučili da prekinemo saradnju pre nekoliko dana. Naša hemija na terenu je imala svoje uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da smo osim što smo osvojili turnire zajedno, takođe imali i sporednu bitku u Parkisiju... godinama. I, taj turnir nikada ne prestaje za nas. Šefinjo, hvala za sve prijatelju, volim te.
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / djokernole

Pre nego što je radio sa Đokovićem, Goran Ivanišević je sarađivao i sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Trenutno ne postoje indicije ko će biti novi trener Novaka Đokovića.

Autor: Telegraf.rs