Sve izvesnije ko će preuzeti ulogu novog trenera

Nakon što su se razišli Novak Đoković i Goran Ivanišević, svi čekaju objavu novog trenera najboljeg tenisera sveta.

Njega je predložio upravo Ivanišević, koji je u intervjuu za Sportklub izneo svoje mišljenje.

Budući da je trenutno sa Đokovićem u Monte Karlu Nenad Zimonjić, Ivanišević smatra da mu je on idealan naslednik.

- Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka - kaže Ivanišević i dodaje:

- Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana poludeo, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao.

Zatim je obrazložio zbog čega je baš Zimonjić najbolje rešenje.

- Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor - zaključio je Ivanišević.

Autor: b92.net