Spasili ih vatrogasci

Na klinici za psihijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u ponedeljak uveče izbio je požar, iz kojeg su osječki profesionalni vatrogasci spasili dvoje pacijenata, saznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj stanici, prenosi Index.hr.

Dojava da gori krov Klinike za psihijatriju osječkog KBC-a primljena je posle 20.30 sati. Na intervenciju su izašla 3 vozila i 11 vatrogasaca, a dolaskom na mesto događaja utvrđeno je da požar nije zahvatio krov, nego prizemlje objekta, izjavio je Hini pomoćnik zapovednika vatrogasne stanice Davor Škarica.

Do dolaska vatrogasaca osoblje klinike evakuisalo je pacijente, a vatrogasci su nakon pretraživanja izvukli još dvoje pacijenata, mušku i žensku osobu, do kojih osoblje bolnice nije moglo doći zbog obilnog dima i visoke temperature, dodao je Škarica.

Izvestio je kako su pacijenti izvučeni iz požarom zahvaćene prostorije, a požar je lokalizovan, nakon čega je obavljeno odimljavanje prostora i završno gašenje požara. Ističe kako su spašeni pacijenti bili dezorijentirani i uplašeni, ali da nije bilo vidljivih telesnih povreda, a odmah ih je preuzelo osoblje osječkog KBC-a.

Vatrogasci su navodno prvo morali razbiti staklo u prizemlju objekta kako bi mogli pristupiti gašenju. Od vatrogasaca niko nije povređen, a uzrok požara utvrdi će se, napominju u osječkoj javnoj vatrogasnoj stanici, prenosi Telegraf.

Autor: Telegraf