Vatrogasci jedva uspeli da uđu u auto

Prošle nedelje u SAD-u malo dete ostalo je zarobljeno u teslinom automobilu nakon što se ispraznila baterija koja je trebalo da otvori vrata. Dete su spasili vatrogasci. 👇

Incident se dogodio u Skotsdejlu u Arizoni, gde su temperature cele nedelje prelazile 38 stepeni. Rene Sančez i njena 20-mesečna unuka bile su na putu za zoološki vrt u Finiksu. Sančez kaže da je nakon što je unuku smestila u autosedište, zatvorila vrata svog modela Y i krenula da sedne za volan. Tada je otkrila da se vrata ne mogu otvoriti. Sančez kaže da je bezuspešno pokušala sve kako bi ušla u automobil. 🙁

U slučaju da se isprazni baterija koja upravlja elektronikom u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutrašnjoj strani vozačevih vrata. Ali u ovom slučaju to nije pomoglo jer je Sančez bila van automobila, dok je dete bilo vezano u autosedištu.

Sančez je pozvala 911, nakon čega su joj u pomoć došli vatrogasci.

- Prvo što su rekli bilo je Uh, to je Tesla. Ne možemo da uđemo u ove automobile. Odgovorila sam im da me nije briga ni ako moraju da ga preseku na pola. Samo da je izvuku napolje - kaže ona.

Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci sekirom razbili prozor, ali prvo su ga oblepili trakom kako se staklo ne bi rasulo.

- Unuka je bila ok prvih nekoliko minuta. Ali čim su došli vatrogasci i počela gužva i razbijanje prozora, počela je da plače jer se uplašila - kaže Sančez, kako piše Index.hr, prenosi 021.rs.

Vatrogasac je ušao kroz prozor i izvukao devojčicu. Čak su joj dali i malu vatrogasnu kacigu da je smire.

Sančez kaže da kompanija mora bolje da objasni kako postupiti u ovakvim situacijama. 

- Moraju edukovati vatrogasce jer ni oni nisu imali pojma - rekla je Sančez.

Autor: 021.rs