Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu 💔

Maturanti Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom “Zvečan je večan” došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Kfora na miran protest.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine, prenose Novosti.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči “Prkosne pesme” Dobrice Erića sa stihovima:

Kriv sam što jesam,a treba da nisam.Kriv sam odavnošto stojim uspravnoi gledam u nebo, umesto u travu.Kriv sam što se drznuh protiv krivde,kriv samšto opet slavim svoju krsnu slavu!

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Kurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

Autor: Novosti