Četvrti deo filma Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje, takođe je premijerno prikazan u Kanu 2008. 🎫

Peti deo poznate franšize o Indijani Džouns, arheologukoga glumi Harison Ford, premijerno će biti prikazan na Filmskom festivalu u Kanu u maju, potvrdili su u ponedeljak organizatori.

Indiana Jones and the Dial of Destiny se zove 5. deo filma, a pored Harisona glume i Fibi Valer-Bridž i Antonio Banderas.

Ford je već najavio da će to biti njegovo poslednje pojavljivanje u ulozi arheologa. Prvi put ga je glumio 1981. u filmu Raiders of the Lost Ark. Četvrti deo filma Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje, takođe je premijerno prikazan u Kanu 2008.

Radnja 5. dela smeštena je u vreme svemirske trke 60-ih godina prošlog veka i sadrži flashback deo u kom je 80-godišnji glumac digitalno ostario.

Foto: Printscreen YouTube/ Lucasfilm

Ovo će biti prvi deo u nizu koji nije režirao Stiven Spilberg. On potpisuje produkciju filma, ali reditelj je Džejms Mangoldu.

- Godine 1995. bila mi je čast doći u Kan sa svojim prvim filmom Heavy. Dvadeset osam godina kasnije, ponosan sam što se vraćam s nešto većim spektaklom - rekao je Mangold novinarima.

Ovogodišnji festival u Kanu traje od 16. do 27. maja, a službeni program biće objavljen u sledećih nekoliko sedmica.

IZVOR: YT / Lucasfilm

Autor: redportal.rs