Kako vam se čini spisak?

Doručak je jako važan za naš organizam, a ove namirnice mogu doneti muku i osećaj neprijatnosti već u prvim jutarnjim časovima, prema pisanju Magazina Novosti.

Jaka hrana nije isto što i nezdrava hrana, pa vam dajemo spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da se nađu na vašem tanjiru ujutru 👇🏻👇🏻👇🏻

📌 Kupovni sok od narandže

Možda ćete pomisliti da je sok od pomorandže dobar za početak dana, ali morate imati na umu da ti sokovi sadrže puno šećera i to naročito oni koji imaju mali udeo voća. Zato je bolje popiti čašu vode i pojesti pomorandžu. Ceo plod će telu dati potrebne vitamine i minerale i vlakna koja će ispuniti vaš želudac i pružiti vam osećaj sitosti.

📌 Palačinke

Često možemo da vidimo u filmovima i serijama kako porodica za doručak jede palačinke ili vafle s prelivom. Ali to je hrana koju ne bi trebalo da jedemo za doručak. Umesto toga, mnogo je zdravije pripremati žitarice, tost i jogurt sa niskim udelom masnoće ili omlet od belanaca. To će nam dati potrebne proteine i energiju.

📌 Kafa s mnogo šećera

Kafa je mnogima potrebna za početak dana, ali dodaci poput šlaga, pavlake za kafu i puno šećera su kalorijska bomba.

📌 Masna hrana

Masna hrana nikada nije najbolji izbor jer je teška za želudac i posebno je kalorična. Pokušajte da je izbegavate koliko god možete, a naročito ujutro.

📌 Slatkiši

Volite li ujutru uz kafu da pojedete i kolač? Ostavite ga za kasnije, na primer, kao dezert nakon ručka. Doručak sigurno nije vreme za takav izbor hrane.

📌 Grickalice

Pune su soli i masti, pa ih nije preporučljivo konzumirati. Pogotovo ujutro i kasno uveče. Ako baš ne možete da se suzdržite, izaberite zdrave grickalice poput komadića sušene jabuke.

📌 Brza hrana

Brza hrana je uvek na listi namirnica koje treba da izbegavamo ako ne želimo da se ugojimo, ali i da narušimo svoje zdravlje, piše Krstarica.

Autor: magazin.novosti.rs