Kako vam se čini?

Noćnim morama se ne treba opterećivati jer se tako samo potencira njihovo pojavljivanje, ali u daljem tekstu možete otkriti šta zapravo znači sanjati određene snove, prema pisanju Magazina Novosti.

Uzrok noćnih mora ne mora uvek biti strah, odnosno češće su to druge emocije: među ostalima, krivica, tuga, gađenje ili zbunjenost 😶.

Kako bi barem delimično razjasnili šta se krije iza tih nesvesnih simbola, analitičarka snova Lauri Kvin Lovenberg analizirala je upravo ono na koje se ljudi najčešće žale 👇🏻👇🏻👇🏻

📍 Sahrana nekog voljenog

Smrt je za mozak onog koji sanja simbol promena i završetaka. Ako sanjate o smrti, zapitajte se što se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak – otpuštanja i pomirenja kako biste mogli krenuti dalje.

📍 Snovi o sramoćenju sebe

Bilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično povezani su sa stresom u poslu ili onome što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili šta testira vaše strpljenje.

📍 Incestuozni snovi

Snovi ljubavne tematike u kojima se akteri pretvore u nekog iz vaše porodice često nas kao noćne more užasavaju, ali seks u snovima nema isto značenje kao u stvarnosti. U snu on označava spajanje, povezanost i više se odnosi na psihičko zbližavanje koje vam je potrebno ili vam nedostaje. Takođe, mogu označavati težnju da posedujemo neku osobinu onoga ko se u takvom snu pojavljuje, jer je sami nemamo.

📍 Snovi o izgubljenosti

Mesta i putevi na kojima se izgubimo u snovima simbolizuju gde se nalazimo u našim srcima ili mozgu. Takav san simbol je neodlučnosti u stvarnom životu, nesposobnosti donošenja odluke ili pridržavanja nje.

📍 Snovi o padanju

Ovakvi snovi su oduvek jedni od najčešćih za sve ljude, a oni indiciraju da postoji nešto u budnom životu što vas “vuče prema dnu”. Ovaj je san čest kod obolelih od depresije, a može biti i znak upozorenja psihički teškog razdoblja na koje se treba pripremiti kako bi se sprečio pad.

📍 Snovi o zaboravljanju nečega

Ova vrsta snova najčešće se javlja ljudima koji su preopterećeni brigama. To je upozorenje čoveku u budnom životu da je na ivici i da treba da prerasporedi prioritete i prihvati činjenicu da ne može ili ne stiže sve. Poruka ovog sna je – olakšaj sebi, prenosi Srbija Danas.

Autor: magazin.novosti.rs