Ukoliko ne planirate skupa putovanje, evo predloga kako da se organizujete

Ako ne putujete tokom trajanja prolećnog odmora, razmislite o odlasku na lokalni koncert ili organizovanju tematske večeri sa prijateljima.

Putovanje tokom prolećnih praznika može biti veoma skupo. Ako uračunate avio karte, boravak u hotelu, plus svu hranu i aktivnosti koje morate da platite kada stignete na odredište, odlazi se na sumu od više hiljada evra za jednu porodicu, kada govorimo o dužim destinacijama.

Dok mnogi tokom proleća uzimaju odmor da bi pobegli, drugima je potrebno vreme da se opuste kod kuće.

Ako ne putujete tokom ovogodišnjeg prolećnog raspusta, evo nekih stvari koje možete da uradite, a koje neće slomiti banku.

1. Posetite lokalni koncert ili predstavu

Potražite lokalni koncert ili predstavu koja se održava u vašem kraju. Sigurno će biti jeftinih karata koje ćete moći sebi da priuštite.

Odlazak na koncert ili predstavu je nešto što za vreme prolećnog raspusta može da vas izvuče iz uobičajene rutine.

2. Razvijte šator za kampovanje

Uskočite u auto, odvezite se do najbližeg mesta za kamovanje i uživajte nekoliko dana u prirodi. Kampovanje je idealan jeftin način putovanja.

Ne zaboravite štap za pecanje i s’mores štapove!

Ako želite zaista da olakšate stvari, kampovanje možete dovesti do sebe tako što ćete postaviti kamp u svom dvorištu.

3. Obogatite svoju listu pročitanih knjiga

Imate toliko knjiga koje ste želeli da pročitate, ali niste imali vremena? Prolećni odmor je savršeno vreme da počnete da radite na tome.

4. Provedite epsko filmsko veče
Filmske večeri su uvek zabavne, pa zašto ne biste imali jedan tokom prolećnog raspusta? Još bolje, možda čak i odraditi filmski maraton.

Filmski maraton je još jedna odlična aktivnost za prolećni raspust. Spremite puno grickalica. 😄

Ako postoji neka serija koju ste oduvek želeli da odgledate, mogli biste da gledate po nekoliko epizoda dnevno tokom prolećnog raspusta.

5. Priuštite sebi novu aktivnost - mini golf, kuglanje, zoološki vrt...

Iskoristite slobodnu nedelju da uradite nešto što inače ne biste radili. Ovo može biti odlazak na teren za mini golf, poseta zoološkom vrtu ili poseta zabavnom parku u vašoj blizini.

Mali dnevni izleti su odlični za prolećni raspust, kao što je odlazak u lokalni zoološki vrt ili poseta zabavnom parku u vašem kraju.

Spisak aktivnosti je skoro beskonačan. Najvažnije je izabrati nešto drugačije od uobičajenog.

6. Započnite sa novim hobijem

Očistite prašinu sa gitare koju ste kupili pre mnogo godina i zasvirajte. Svako od nas ima neku aktivnost koju je oduvek želeo da nauči. To bi moglo biti sviranje nekog instrumenta, učenje kako da se kugla, možda i učenje novog sporta.

Iskoristite nedelju da započnete svoj novi hobi i možda će to biti nešto što će vam ostati nakon prolećnog raspusta.

7. Imate li TV seriju koju ste želeli da odgledate? Sada je savršeno vreme za početak

Vreme je da pogledate tu novu TV seriju o kojoj su vam svi vaši prijatelji pričali. Ako imate seriju koju ste hteli da gledate, ali niste imali vremena da počnete, možete iskoristiti deo slobodnog vremena da započnete ili možda odgledate celu.

8. Uživanje u kulinarstvu

Dan kulinarstva je nešto zabavno što možete uvrstiti na dnevni red svog prolećnog raspusta. Bilo da se radi o kolačićima, mafinima, hlebu ili nečem drugom, potražite nekoliko recepata i počnite da kuvate.

Ako želite da stvari učinite zanimljivim, možete to raditi sa prijateljima i porodicom. Svi birate jelo za pripremu i radite zajedno.

9. Organizujte tematsko veče sa prijateljima

Tematske večeri su izuzetno zabavna i neobična aktivnost kojima možete osvežiti svoja prijateljstva.

Karaoke su uvek dobar način da provedete veče sa prijateljima, ali nisu i jedina opcija.

Daske za slatkiše su takođe odličan dodatak tematskim večerima sa prijateljima.

Koktel veče je uvek zabavna ideja, gde svaki prijatelj donosi drugačiji koktel.

10. Kupite album i popunite ga porodičnim fotografijama

Štampanje slika postalo je donekle prevaziđeno jer se sada sve čuva digitalno. Čak i u digitalnom svetu u kome živimo, lepo je imati album sa svim vašim omiljenim slikama pohranjenim unutra.

Pravljenje spomenara sa slikama takođe može biti veoma zabavno i prisiljava vas da budete kreativni. Iako je to zabavna aktivnost, ona takođe može biti dugotrajna.

Autor: redportal.rs