Čokoladni tart: 200gr tamne čokolade sa 70% kakaa200gr šećera u prahu4 jaja200gr putera2 kašike brašna1 kašika ekstrakta vanile
Priprema: Otopite čokoladu sa puterom, u činiji koju ćete staviti u posudu sa toplom vodom, ili na blagoj temperaturi u rerni. Bitno je da se otopi a ne kuva. Zatim dodati šećer u prahu, i ekstrakt vanile. Polako dodajte jaja, jedno po jedno. Na kraju, dodati brašno uz lagano mešanje. Smesu ne treba previše mešati, samo dok se sve ne sjedini.Peći na 180C, otprilike 25min, u plehu sa pek papirom. Tart treba da bude i dalje mek unutra, ali potpuno pečen spolja.
Dekoracija za šišarke:
Nakon što se tart ohladio, trebaće vam:- 50-60ml šlag- krema, 80 gr mlevenih badema, finalna tekstura smese treba da bude meka, nikako suva,da bi mogli da oblikujete jajasti oblik za šišarke. Trebaće vam još i čokoladne pahuljice od žitarica, kako biste napravili ljuskice od šišarki. Ispratite korake za oblikovanje i dekoraciju, i na kraju šišarke pospite sa malo šećera u prahu, kako biste dočarali sneg.
Ova predivna dekoracija biće pun pogodak za prazničnu trpezu, a ostaviće sve bez daha i svojim izgledom!
RECEPT: Najbolji recept za lenju pitu 👩🏻🍳🥧
RECEPT: Zimske kiflice punjene višnjama 🥐🍒
RECEPT: Sočne ćufte u slatko-kiselom sosu 👩🏻🍳🍝
Autor: Magazin Novosti