Umesto piletine, po želji se može staviti i ćuretina.

SASTOJCI

1 i po pakovanje mlinaca ( oko 600gr)500gr pilećeg belog mesa (file)malo ulja i maslaca500ml neutralne pavlake2 kašike kisele pavlakemalo soli, bibera, vegete i mirođije159gr kačkavalja (gaude)

PRIPREMA

1. Pileći file iseći na komade, posoliti, staviti malo bibera i vegete, pa ih malo propržiti na ulju i maslacu. Dodati neutralnu pavlaku pomešanu sa kiselom pavlakom, smanjiti vatru i dinstati dok se sve ne ukuva. Dodati malo mirođije.2. Mlince izlomiti i staviti u veći sud u kom ćemo ih preliti vrućom vodom, da omekšaju. Nakon par minuta, ocediti ih, ali sačuvati oko 2dl vode ( i nju ubaciti u sos sa piletinom, da se sjedini).3. Vatorstalnu činiju ili dubljI plehu u kom ćete peći, podmazati uljem, pa po dnu rasporediti polovinu količinemlinaca. Na mlince složiti sos sa piletinom i malo narendanog sira. Preko staviti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva i po vrhu kačkavalj.Peći oko pola sata na 200C, sve dok sir ne dobije lepu rumenu boju.

Autor: Magazin novosti