Probajte, nećete se pokajati 🙂

​Za današnji recept donosimo vam slani čizkejk kojim su mnogi bili oduševljeni jer su mislili da je tako nešto nemoguće napraviti. Nakon konzumiranja istakli su da može parirati slatkoj verziji.

Sastojci:

-250 g slanih krekera

-100 g margarina

-200 g kisele pavlake

-200 g krem sira

-250 g punomasnog sira

-1 kesica želatina

-1 kašičica suvog peršuna

-50 ml hladne vode

Priprema:

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. U činiju sipajte margarin, mikserom umutite pa dodajte polovinu kisele pavlake i još malo mutite. Slane krekere u blenderu sameljite pa dodajte smesi od margarina i pavlake.

Promiješajte i sipajte u kalup veličine 18 x 28 cm. U drugu činiju sipajte sir, krem sir i ostatak kisele pavlake. Umutite mikserom. Želatin otopite, u njega dodajte kašiku fila i promešajte pa sipajte sve zajedno u fil.

Promešajte pa dodajte peršun. Sipajte preko slane podloge, izravnajte i pospite izmrvljenim krekerima. Ostavite da se ohladi.

Autor: Nezavisne.com