Usled restrikcija zbog COVID-19 jedan restoran u Engleskoj je imao velikih problema kako da se održi u biznisu. Tada su došli na ideju da šalju pakete hrane kao dostavu sa uputstvima kako da se spreme kući.
- Bio je vrlo čudan osećaj dati kontrolu procesa gostima, ali morali smo nekako da preživimo, da to nismo uradili ne bismo imali restoran uopšte - rekao je jedan od vlasnika za Rojters.
Restoran je pre koronavirusa bio skoro uvek popunjen 3 meseca unapred i zapošljavao je 20 ljudi. Tokom koronavirusa broj zaposlenih je samo 4 i slali su oko 80 dostava gotove hrane po danu.
Za braću Džejmsa i Toma Eliota, vlasnike restoranA, karantin je omogućio inovativni način da spasu svoj biznis.
- Probali smo nešto slično da uradimo u 2014. ali je spektakularno propalo, ljudi nisu bili spremni na to tada. Tokom pandemije su svi kući i nedostaje im pica, tako da je ovaj tip dostave bio potpuni hit - rekao je Džejms.
Braća su uspela da vrate čak 30 eksternih zaposlenih za ovu "pošta picu" kako su je sami nazvali.
Danas prodaju preko 1000 paketa na dan. Braća su izjavila da im je biznis bio isplativ od prvog dana.
- Apsolutno mislimo da će se ovo nastaviti i u 2021. i posle vakcine - izjavio je Džejms.
Autor: Will Russell / redportal.rs