Stiže leto, pa liniju treba dovesti u red 😁

Kada nas uhvati glad u kasnim večernjim satima, onda jedemo ono što nam dođe pod ruku. 🤗 Ali ako kuburite sa kilogramima, ovih 5 namirnica je pravi izbor za vas, prenosi magazin.novosti.rs.

Svež sir. Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svežeg sira nećete pogrešiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od celog zrna. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma. 🧀

Ćuretina. Ćureći odrezak s lisnatom salatom ili pak sendvič s ćuretinom i integralnim hlebom sigurno će ublažiti glad. Ćuretina je sjajan izbor za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

Grčki jogurt. Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete dodati voće po izboru, a odličan izbor su borovnice zato što su pune antioksidansa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umirit će probavni sistem i zato ga stručnjaci savetuju osobama koje žele da smršaju.

Ovsena kaša. Omiljeni doručak lako može postati i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži, zbog kojih će sigurno smanjiti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će se probaviti.

Zeleno povrće. Većina zelenog povrća sadrži izuzetno malo kalorija, ali i bogatstvo proteina, pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili brokoli, karfiol. Možete napraviti i smuti od kelja, blitve ili spanaća.

Autor: magazin.novosti.rs