Veseljaci sa drutšvenih mreža napisali tekst sa ciljem da nasmeju čitaoce

Radnik na aerodromu u Velikim Radincima 2 dana je prskao komarce umesto insektidom prehranom za insekte, tekst je satiričnog članka koji je doveo u zabludu korisnike društvenih mreža.

Zbog toga su komarci na području Srema, kako piše portal Vojvodina Info, nikad jači i bešnji, a njihovi ubodi ostavljaju plikove i do 3 dana.

Članak u kome se navodi da su u Sremu “umesto insektidom komarce prskali prehranom za insekte”, nakon čega su oni postali “nikad jači”, objavljen je na portalu Vojvodina info još u junu 2021. godine. U članku se navodi da je “radnik u Velikim Radincima dva dana komarce prskao prehranom za insekte”, što je komarce na ovom području “učinilo da budu nikad jači i besniji”, te da se ”delovanje protiv komaraca sada mora da udvostruči pošto predstoji velika bitka protiv njih u narednom periodu”.

U pitanju je satira, što je navedeno u napomeni na kraju članka

Ovo je satirični tekst proizveden iz ideja veseljaka sa društvenih mreža koji se ponekad poigravavju sa situacijom koja se odvija u zemlji i regionu. Za cilj ima samo da nasmeje čitaoce, a svaka povezanost sa stvarnim likovima je slučajna.

Članak je 5. jula 2023. godine dopunjen i sada u njemu piše sledeće:

Naravno sve je ovo bila samo šala, koju su naši novinari napisali a mi objavili, pre skoro 2 godine. Nedovno smo se susreli sa zloupotrebom ovog šaljivog teksta, tj. isacanjem samo delova, pa smo odlučili da ga ponovo objavimo u celosti.

U pomenutom tekstu stoji:

Ako je verovati meštanima, svrab je nesnosan da ne znaju više od šta da se češu, pošto češanje noktima ne daje nikakav efekat.

S obzirom na ovaj peh radnika na aerodromu, služba nadležna na ovom području će morati da udvostruči borbu protiv komaraca u ovom području. Ko će dobiti ovu bitku ostaje da vidimo. 😂🤣

Budući da je reč o očigledno satiričnom tekstu, izvinjavamo se čitaocima zbog propusta gde je neko mogao da protumači da je reč o istinitom tekstu. Zahvaljujući analizi Raskrinkavanja, uočena nam je greška koju na ovaj način želimo da ispravimo.

Autor: redportal.rs