Potrebno vam je:
100 g maslaca, 150 g grubo rendane čokolade, 70 g nezaslađenog kako praha, 100 g brašna, 1/4 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice soli, 200 g šećera u prahu, 2 jaja, slatka višanja bez koštice.
Priprema:
Stavite maslac, čokoladu i kako u posudu na pari i mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane. Umutite šećer u prahu i jaja u mekani krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i pomešajte.
Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje i pritisnite ih u smesu.
Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta, a čačkalicom za zube proveravajte da li je testo gotovo. Ostavite pečeni kolač da se ohladi u plehu oko 15 minuta. Isecite na kocke i servirajte uz toplu čokoladu.
Slepa devojčica mesi kolač za liturgiju 🧡
Da li bi trudnice trebalo da se vakcinišu?
Novi LEK protiv COVID-19 dolazi iz Japana
Autor: Pink.rs / redportal.rs